Tyxo.bg counter

Алпийски клуб Планинец - София

Информация

Вид обект
Спортен туризъм
Вид туризъм
Адрес
София, бул. "Арсеналски" №2
Телефон
0889 504 676
Телефон2
0899 896 727

Организира:

Курс за начално обучение по катерене и алпинизъм

Курсът е подходящ за ученици от средния курс, студенти, работещи и други, няма възрастово ограничение (14+ години).

Курсистите ще получат най-необходимите познания за същността на катеренето и алпинизма и видовете му, за етиката, за техниката и тактиката на катерене - както по добре екипирани обекти за спортно катерене, така и осигуряване по традиционни (алпийски) обекти, при които катерещия се сам поставя точките за осигуряване.

Ще бъдат усвоени възлите и боравенето с въже и катерачен инвентар, слизане по скали, импровизирани техники за спасяване на пострадал.


Зимен курс по катерене и алпинизъм. Ледено катерене. Микс.

Курсът е подходящ за хора изкарали курс начално обучение, който искат да се катерят и през зимата.

Курсистите ще придобият знания за техника на придвижване по сняг и лед, работа с котки и сечива, осигуряване, ледени клинове, котва на Авлаков, падане и самозадържане, видове лавини, лавиноопасни склонове и безопасното им преминаване. Прокарване на пъртина (движение в група), бивак на открито - снежна пещера, опасности в зимната планина. Измръзвания. Обекти за зимно и ледено катерене у нас и по света. Категоризация за лед и микс.

Team building

АК „Планинец” организира тийм-билдинг (team building) за фирми и други организации с цел изграждане и сплотяване на взаимоотношенията в колектива. Поставяне на цели и планиране на тяхното постигане, колективното взимане на бързи и точни решения и взаимопомощ между участниците в необичайни и трудни ситуации – това са част от целите, който си поставяме по време на заниманията.

Програмите за Team Building включват екстремни дейности, водене на групи по трудни планински маршрути, рядко посещавани красиви местности на България и провеждането на мотивационни презентации. Занятията имат гъвкава структура и могат лесно да бъдат променяни, съобразно изискванията на организацията. Екстремните ситуации се подбират според способностите и желанието на организатора. Някои елементи могат да бъдат пропуснати или повторени в рамките на определеното за целта време.

Катерене по скали и върхове
Спускане на рапел, тролей
Каньонинг – спускане по водопад
Движение по трудни терени, осигуряване с фиксиран парапет
Спелеология, проникване
Лекции, презентации

Клубът осигурява нужната екипировка и инструктори за провеждането на мероприятията сред природата.

Оцени обекта
0 гласа
Любими:
0
Карта

Хотел Лагуна Бийч

 hotel-laguna

Созопол

 

 

                        

 

                          

Хотел Езерец

Hotel-Ezerec-160x130

Благоевград

 


Хотел Зара

 Hotel Zara - Bansko

Банско

Серена Резиданс

 serena

Созопол

Хотел Кокиче

 kokiche

Боровец

Real Time Analytics