Tyxo.bg counter

Международна школа Едюко България-София

Информация

Вид обект
Спортен туризъм
Адрес
София, 1784, ж.к. "Младост 1", ул. Йерусалим №16
Телефон
02/885 30 37
Телефон2
0879 099 030
Организира
  • екскурзии
  • бизнес туризъм

Educo Bulgaria International School

Международна школа Едюко България е основана през 1995 като сдружение с нестопанска цел. Работи като не религиозна и не политическа организация. Равнопоставен и независим член е на EDUCO International Alliance. Дейността и е одобрена от Министерство на образованието и науката.

Всяка една Едюко организация/училище основава своята дейност върху методите на Обучение чрез преживяване. Повечето от заниманията се провеждат на открито, сред природата /Experiential outdoor education/.

В момента работят Едюко училища в Бразилия, България, Германия, Канада, САЩ и Южна Африка.

Програмите на Едюко България са предназначени за ученици, /включително и от рискови групи - Програма “Деца в риск”/, студенти от широк кръг специалности, организационни фирмени и корпоративни екипи. Основните методи и подходи се базират на използването на технически елементи, екологични дейности, специализирани занимания, казуси и дискусии. Техническите елементи могат да бъдат: планински преходи и изкачване на върхове, скално катерене, “въжени градини”, ски, преходи със снегоходки, нощни походи, ориентиране по карта и с компас, умения за оцеляване в дивата природа и бивакуване на открито, първа долекарска помощ и учебни спасителни акции. Специализираните занимания са обособени в комплекси: “Разчупване на ледовете”, “Доверие и отговорност”, “Комуникация”, “Работа в екип”, “Решаване на конфликти”, “Развиване на лидерски умения”, “Творчество”, “Посрещане на предизвикателства”. Казусите имат приключенски характер и допринасят за емоционалното и интелектуално развитие на участниците. Дискусиите провокират осмисляне на преживяванията и усъвършенстване на комуникативните умения.

Участието в курсовете/и или семинарите на Едюко България допринася за пълно разгръщане на личностния потенциал, обогатяване на ценностната система и повишаване нивото на социалната компетентност. Участниците усвояват практически умения за посрещане на предизвикателства, бързо адаптиране в необичайни условия и среда, планиране и постигане на лични цели, позитивна и ефективна комуникация, вземане на решения с консенсус, разпознаване и решаване на конфликти, работа в екип, идентифициране на лидерския потенциал и развиване на способности на ръководител.

 

 

 

Оцени обекта
★★★★★
5 Гласа
Любими:
1
Карта

Хотел Лагуна Бийч

 hotel-laguna

Созопол

 

 

                        

 

                          

Хотел Езерец

Hotel-Ezerec-160x130

Благоевград

 


Хотел Зара

 Hotel Zara - Bansko

Банско

Серена Резиданс

 serena

Созопол

Хотел Кокиче

 kokiche

Боровец

Real Time Analytics