Tyxo.bg counter

Ски и сноуборд клуб Ледени ангели - Боровец

Информация

Вид обект
Спортен туризъм
Вид туризъм
Телефон
+359 / 750 / 3 20 45
Телефон2
0879 666 115
Околността
  • природни забележителности
  • туристически маршрути
Организира
  • настаняване в хотели

Професионален спортен клуб "Ледени ангели" е основан през 2001 г. в гр.Самоков с цел популяризиране на сноуборда и други снежни спортове сред деца и възрастни като средство за тяхното физическо и духовно развитие. Основна задача на клуба е подготовка както на аматьорски така и на професионални състезатели и участие на представителни отбори на състезания в страната и чужбина. Управителният съвет на клуба се състои от 7 члена като всички те са получили висшето си образувание в Националната Спортна Академия, София. Талантливите състезателите на ПСК “Ледени ангели” са носители на много успехи в сноуборда и ски-алпийските дисциплини не само в България, а и отвън пределите на страната ни. При сноубордистите най – ярко се открояват:
Мария Димова – десеткратна носителка на купа "България"(сбор от всички проведени състезания в страната) от 1995 до 2004 г., три Европейски титли, бронзов медал от "Световното първенство за студенти", 20 - то място на Зимните Олимпийски Игри в Нагано – Япония през 1998г. Именно тогава Мария Димова влезна в историята на България като първата най – успешно представила се българска състезателка по сноуборд в Зимна Олимпиада. Заслугите и победите на талантливата ни сноубордиска са в основата за построяването на национален център по сноуборд – хотел “Ледени ангели” през 2005г.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Четиризвезден хотел “Ледени ангели” се намира в най – големия планински курорт в България – Боровец. Хотелът е разпложен между втора (“Рила”) и трета (“Иглика”) ски писти “Мартинови бараки”, непосредствено между четириседалковата въжена линия и влековете в курортен комплекс Боровец. Надморската височина на национален център по ски и сноуборд хотел “Ледени ангели” е 1340м. Уникалното му местоположение и близостта до пистите и ски съоръженията.

Оцени обекта
0 гласа
Любими:
0
Карта

Хотел Лагуна Бийч

 hotel-laguna

Созопол

 

 

                        

 

                          

Хотел Езерец

Hotel-Ezerec-160x130

Благоевград

 


Хотел Зара

 Hotel Zara - Bansko

Банско

Серена Резиданс

 serena

Созопол

Хотел Кокиче

 kokiche

Боровец

Real Time Analytics