Tyxo.bg counter

Атракционен въжен парк КАТЕРИчка - Троян

Информация

Вид обект
Спортен туризъм
Вид туризъм
Телефон
(+359) 88 7665297
Телефон2
(+359) 88 3372115
Околността
  • природни забележителности
  • туристически маршрути

Атракционният въжен парк "КАТЕРИчка" представлява система от различни елементи (греди, въжени стълби, въжета, планински тролеи и др.), монтирани между дърветата във вековна букова гора. Преминаването по парка е свързано с много емоции, адреналин и може да се извърши от всеки след оборудване с алпийска екипировка, инструктаж за безопасност и под зоркия поглед на инструктора.


Приключението в парка започва с балансиране върху дървена греда, която отвежда до площадка 1. Интересното тепърва предстои - балансиране през система от петнадесет висящи трапеца. Достигате до дървена площадка 2, която позволява спокойно прехвърляне на осигуровката и подготовка за преодоляване на следващия елемент - достигане до площадка 3 по висящ лиан. След поредното прехвърляне на осигуровката се продължава по висящи люлеещи се греди. Тук е време всеки реално да си прецени възможностите. По-здравите в ръцете могат да преминат по комбинирания елемент, а останалите - по другите два по-лесни елемента. Който преодолее тези препятствия успешно, продължава с карането на "въздушен" скейтборд! Тук имате възможност да поставите световен рекорд по бързо "каране"! Ако не сте се люлели като малки, следващият елемент ще Ви предостави тази възможност. Очакват Ви десет висящи, люлеещи се платформи. Тук може да се забавлявате на воля!

Ако погледнете наляво ще видите нашата катерачна стена с четири различни по трудност маршрута.


След кратка почивка по желание, следва преминаване по въжен въздушен мост. Така достигаме до "Малкия алпийски тролей", който се преодолява с двойната ролка. Следващият елемент е ходене по стоманено въже, за което се изисква добър баланс и най-вече трезва глава!!! След двукратно предвърляне на осигуровката се слиза до люлееща се въжена стълба. Достигате "маймунската радост" - странично прехвърляне по висящи лиани.

А сега да видим кой е здрав в ръцете!? Следва преминаване на ръце по хоризонтална дървена стълба, а за по здравите в краката сме предвидили ходене по опъната лента. Вече стигнахме до площадката за последния елемент - "Големият алпийски тролей". Поставете двойната ролка и скачайте смело! Следва "летене" и меко приземяване в мрежата!!!

Паркът е подходящ за индивидуални и групови посетители, семейства и приятелски компании. В района се организира барбекю (огнище) по желание на клиентите. Има и подходящ паркинг! Насладете се на чистия въздух, тишината, вековните букови гори и прекрасната природа на курортния комплекс "Беклемето", находящ се в Национален парк "Централен Балкан"!

Оцени обекта
0 гласа
Любими:
0
Карта

Хотел Лагуна Бийч

 hotel-laguna

Созопол

 

 

                        

 

                          

Хотел Езерец

Hotel-Ezerec-160x130

Благоевград

 


Хотел Зара

 Hotel Zara - Bansko

Банско

Серена Резиданс

 serena

Созопол

Хотел Кокиче

 kokiche

Боровец

Real Time Analytics